+36 30 646 47 61

7700 Mohács, Szabadság u. 9.

centrummohacs@gmail.com

Látnivalók Mohácson és környékén

Összegyűjtöttünk néhány mohácsi és Mohács környéki látnivalót, nevezetességet, hogy a pihenése mellett adjunk egy kis inspirációt a kiránduláshoz, új helyek felfedeéséhez.

A „bővebb infó” gombra kattintva megtalálja az adott nevezetesség vagy program oldalát, ahol tovább tájékozódhat. De természetesen mi is segítünk bármiben.

Busóudvar

A látogatók a Busóudvar négy látványműhelyében betekintést nyernek a rendezvényhez kapcsolódó helyi kézművesek tevékenységébe is. A szolgáltatásokat egy étterem és kávézó teszi teljesebbé.

Fogadalmi Emléktemplom

A templomban a régi a néphagyomány szerint egy, a XVI. századból származó Madonna-szobrot, az úgynevezett Mohácsi Boldogasszony szobrát őrzik.

Duna Safari

Hajókirándulás a Dunán családoknak, baráti társaságoknak max. 10 főig, de céges csapatépítő rendezvények céljából is különleges és emlékezetes élmény.

Kanizsai Dorottya Múzeum

A sok száz darabból álló páratlan mázas-, és feketekerámia gyűjtemény mellett, a Mohácson élő különböző népcsoportok viseletei, bútorai, használati tárgyai, és a várostörténet emlékei nyújtanak felejthetetlen élményt az idelátogatóknak.

Mohácsi Nemzeti Emlékhely

A park területe 1700 katona végső nyughelye. A tömegsírok között a történelem jeles alakjai, II. Lajos király, Szulejmán szultán, Tomori Pál, Kanizsai Dorottya, és sok-sok névtelen vitéz fából kifaragott szobrait láthatják az idelátogatók.

Szent Miklós Vízimalom

A Csele patak valaha volt 24 malma közül a XIV. századi gyökerű Szent Miklós vízimalom az egyetlen, amely fennmaradt, működőképes, és látogatható. A műemlék különlegessége, hogy zárt kerékházának köszönhetően patakja a házban folyik. A malomporta különlegessége egy, a világon egyedülálló, emberi erővel működő taposómalom-gépezet.

Sokac Ház - Šokačka kuća

A létrejövő tájházban számos népművészeti tevékenység megtekinthető, kipróbálható lesz. A Sokac házba ellátogató vendégek, turisták interaktív módon megismerkedhetnek a sokac néptánc és népzenei kultúrával, gasztronómiával, viseletkészítéssel és más népi mesterségekkel, szokásokkal..