+36 30 646 47 61

7700 Mohács, Szabadság u. 9.

centrummohacs@gmail.com

Rólunk

Panziónk Mohács szívében a Sétálóutcában található,a főtértől és a Duna parttól 200-200 m távolságra, mely mindenki számára tökéletes nyugalmat, kényelmet biztosít és családias, barátságos hangulatban tölthetik el a kikapcsolódásra szánt napokat.

Minden szobánk emeleti elhelyezkedésű, valamint felszereltségük minden igényt kielégítő. Fürdőszoba, toilett, WIFI és kábel TV szolgálja a vendégek kényelmét.

Rövid történelmünk

Az 1700-as évek utolsó harmadában, az akkori Mohács nyugati szélén, a Duna holtágain átvezető út mellett a Pécsi Püspökség borkimérés építését határozta el. A kő falakon álló boltozatos épület földszintjén vendéglő, pincéjében a püspök bora kapott helyet.

Az emelet megépítése

A borkimérést felügyelő pécsi barátok a forgalom számbavétele után már nehezen szánták rá magukat a hazáig tartó szekerezésre, emiatt rábírták a püspököt arra, hogy a házra egy emeletet építtessen; itt számukra pihenő szobákat alakítottak ki.

Eddig a legenda...

Később a település kikerült a püspökség fennhatósága alól, a város gyarapodott, s a régi ház, – földszintjén idő közben boltot, emeletén lakásokat alakítottak ki – szerényen, kicsit öregecskén, új, díszes városi házak között találta magát.

Aztán az idő kereke fordult egyet...

A közelmúltban családunk megvásárolta az időközben meglehetősen lepusztult épületet; megidéztük a múltat, s mára a ház teljes átépítésével, sok munkával, energiával és még több szeretettel alakítottuk ki Önöknek a Centrum Panziót és Kávézót.

Szeretnénk, s mindent meg is teszünk azért, hogy a ház vendégei családias légkörben, a lehető legnagyobb kényelemben tölthessenek el néhány gyönyörű napot városunkban, Mohácson.

Bali Dalma